Intro in Situ bestaat dit jaar 40 jaar! 

4
      I              4
      N                      J
          T                       A
              R                       A
                  O                      R

  


Intro in Situ hoort bij Maastricht en Maastricht hoort bij Intro in Situ – op 6 oktober al 40 jaar! Om stil te staan bij dit robijnen jubileumjaar presenteert Intro in 2024 bijzondere projecten. We gaan onder meer de straat op, het veld in, de Maas langs. We geven workshops en vieren op zaterdag 15 juni de nationale Dag van de Componist.

De oude locatie van Intro in Situ in de Capucijnengang

Op 6 oktober om 16 uur is het exact veertig jaar geleden dat het eerste Intro-concert van Gijsbrecht van Aemstel Kwartet plaatsvond. Dat vieren we in ons jubileumweekend 5 en 6 oktober.
En vieren doen we dit bijzondere jaar zeker niet alleen. Samen met onder andere bezoekers, componisten, kleinkunstenaars, muzikanten en kunstenaars experimenteren, ontwikkelen en veranderen we.

resident Julia Warren  


Pierre Berthet: performance in 2007 in de Capucijnengang

Intro in Situ heeft een lange weg afgelegd sinds het eerste concert. Op veel locaties in Maastricht was Intro te vinden waar het door dik en dun gesteund is geweest door jullie;  van enthousiast publiek tot vernieuwende klankkunstenaars, jullie hebben ons bestaan mogelijk gemaakt. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat een werkplaats en podium voor nieuwe muziek en klankkunst 40 jaar blijft bestaan! Daarvoor moeten stokjes worden overgedragen en moeten mensen zich hard maken voor de zaak. Daarom moet dit jubileum extra goed gevierd worden!airkeychains 16-12-2023 in de AINSI

Met een fris gevoel gaan we de komende 40 jaar tegemoet. Ook de komende 40 jaar zet Intro in Situ zich in voor nieuwe muziek en klankkunst. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief hieronder!Moving Strings 09-12-2023 in de AINSI


Jubileumprogramma


VRIJ 19/04 2024

Museumnacht @ Boekhandel Dominicanen


LANDELIJK * FAMILIE * INSTALLATIE


VRIJ 19/04 2024

Ensemble Hopper @ Centre Henri Pousseur, Luik

EUREGIONAAL * KLANKKUNST * JONGE MAKERSZAT 15/06 2024

Dag van de Componist 


LANDELIJK * FAMILIE * JONGE COMPONISTENZAT & ZON 05/10 - 06/10 2024

Jubileumweekend, Intro in Situ bestaat 40 jaar

VERJAARDAG * HEDENDAAGSE MUZIEK * JONG EN OUD
NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2023 *  AINSI * LAGE KANAALDIJK 113 B *  MAASTRICHT -