AGENDA


VRIJ 19/04 2024
Museumnacht @ Boekhandel Dominicanen


LANDELIJK * FAMILIE * INSTALLATIE


Tijdens de Museumnacht Maastricht 2024 op 19 april vind je Intro in Situ in de Boekhandel Dominicanen. Kunstenaars Monique van Kerkhof en Bo Oudendijk ontwikkelden een korte voorstelling die tijdens de nacht vier keer te beleven is.


VRIJ 19/04 2024
Ensemble Hopper @ Centre Henri Pousseur,  Luik

EUREGIONAAL * KLANKKUNST * JONGE MAKERS

Het Luikse Ensemble Hopper is één van Intro in Situ’s vaste partners in de Euregio. Ieder jaar presenteren ze een double bill met Hoppers eigen programma en werk van een Intro maker.


        

 
  


ZAT 04/05 * AINSI 
Luc Ex’ The Philosopher

IMPROVISATIE * FILOSOFIE * ELECTRO-AKOESTISCH

TICKETS


The Philosopher is een combinatie van enerzijds bijzonder getalenteerde muzikanten en filosofische - of existentiële - vragen anderzijds. Hoe zet je een actuele vraag of statement om in muziek?

ZAT 25/05 * AINSI
Forges


JAZZ * MODULAIRE COMPOSITIE * TRIO

TICKETSDit nieuwe trio richt zich op het akoestische en percussieve karakter van hun instrumenten (piano, vibrafoon, drums) en de waarde van beperkingen als instrument om mee te componeren.

ZAT 15/06 2024
Dag van de Componist


LANDELIJK * FAMILIE * JONGE COMPONISTEN

Op zaterdag 15 juni 2024 vindt de Nationale Dag van de Componist plaats, een unicum in Europa! Tegelijkertijd vinden er in twaalf steden in Nederland activiteiten plaats waarbij meer dan honderd makers in actie zullen komen tijdens dit initiatief van New Music Now.


ZAT 28/06 * AINSI
Double Bill: Sachit Ajmani en J. Warren

RESIDENTIES* FILM * MUZIEKTHEATER

TICKETS


J. Warren presenteert een samengestelde selectie van haar favoriete producties uit 2024. Sachit Ajmani presenteert op zijn beurt REMOTE POSTING: een muziektheaterstuk dat zich afspeelt in de verre toekomst, waar normale mensen als astrowerkers de ruimte in gaan en taken uitvoeren die alledaags maar winstgevend zijn.

ZAT & ZON 05/10 - 06/10 2024
Jubileumweekend, Intro in Situ bestaat 40 jaar

VERJAARDAG * HEDENDAAGSE MUZIEK * JONG EN OUD

Op 6 oktober is het exact veertig jaar geleden dat stichting Intro het levenslicht zag, opgericht door Paul Coenjaerts. Het eerste concert, van het Gijsbrecht van Aemstel kwartet vond plaats op 6 oktober 1984 om 16 uur.JUN t/m DEC
(Get Ready For) Take-Off 

JONG TALENT * HEERLEN * POP-UP

In de concertreeks Get Ready for Take-off presenteren muzikale makers (-26) hun werk in een pril stadium en testen ze meerdere keren hun muziek in verschillende stadia. Zij presenteren acht keer per jaar op een donderdagavond in de Intro pop-up space in Heerlen een experiment of ‘work-in-progress’, waarbij er ruimte is voor cross-overs.

VRIJ 30/08 - 08/09 2024
Cultura Nova 

FESTIVAL * THEATER * PARKSTAD

Eldorado
In Voerendaal coproduceert Intro het muziekthaterstuk Eldorado. Eldorado is een opgewekt stuk over een boerenfamilie die de uitdagingen van het leven op het Limburgse platteland in 2024 ervaart.


VRIJ & ZAT 06/09-07/09 2024
PAS Festival 

WETENSCHAP * RESIDENTIE * FESTIVAL

Componiste J. Warren zal in het natuurhistorisch museum tijdens het PAS-festival (georganiseerd door Studium Generale Maastricht) een educatief-muzikale performance verzorgen over haar onderzoek naar de Mosasaurus.NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2024  *  MAASTRICHT -