NIEUWE MAKERS
Makers die in aanmerking komen voor de functie van artistiek ontwikkelaar, staan op een punt in hun carrière waarop introspectie noodzakelijk is om verder vooruit te kunnen. Deze makers zijn nog niet mid-career maar ook zeker niet onervaren: ze zijn al een aantal jaar bezig, hebben veel gespeeld en binnen verschillende opdrachten gewerkt. Voor hen is het belangrijk om op dit punt op zichzelf te reflecteren, de balans op te maken en te onderzoeken hoe ze zich verder gaan ontwikkelen.
In bestaande ontwikkeltrajecten is er voor deze fase vaak geen ruimte, omdat er meestal wordt begonnen met het plan voor een productie. Ook al ligt de nadruk ligt op het proces; de verantwoording van de subsidiegelden gaat alsnog op basis van presentaties en daarmee samenhangend publieksbereik en inkomsten. Wij geloven in het belang van een traject waarop geen prestatiedruk zit. Intro maakt hiervoor ruimte door geselecteerde makers een aanstelling te bieden als artistiek ontwikkelaar.
Heb jij interesse in onze residenties en ontwikkeltrajecten? Mail je pitch of vragen naar germaine@introinsitu.nl
Heb jij interesse in onze residenties en ontwikkeltrajecten? Mail je pitch of vragen naar germaine@introinsitu.nl
RIANNE
SACHIT
JULIA
Stadscomponist Heerlen
Intro in Situ heeft voor de stad Heerlen een stadscomponist aangewezen voor de periode september 2024 tot en met september 2026. Angela de Weijer, die werkt onder de naam Miss Milivolt zal gedurende anderhalf jaar alle gebieden en wijken van Gemeente Heerlen verkennen, haar geschiedenis ontdekken, mensen ontmoeten en aan de hand van haar bevindingen composities ten gehore brengen.
Miss Milivolt
Angela de Weijer, ook wel bekend als Miss Milivolt, is een multidisciplinaire artiest, componist en dj uit Eindhoven. Ze werkte als stadscomponist van Meierijstad (2020 - 2022) en speelt synthesizer in het experimentele ambient-drone collectief Drone Assembly.
Anders luisteren naar- en nadenken over de wereld zoals we die kennen staat centraal in het werk van De Weijer. Het startpunt voor die artistieke onderzoeksprojecten is vaak een vraag of observatie, maar het kan ook beginnen met een gedachte-experiment of woordgrap. Angela onderzoekt grote onderwerpen en componeerde zo al voor luchtalarmen en monumentale Brabantse kerkorgels. Ze heeft ook oor voor het kleine: conceptueel geluid of geluid dat is achtergebleven in de tijd.
De Weijer houdt ervan om de orde der dingen te bevragen en wil graag een bepaalde wisseling van perspectief teweegbrengen. Omdat zij out-of-the-box weet te denken, de rauwe randjes opzoekt en grenzen wil verleggen, is Angela de aangewezen persoon om composities te maken voor Heerlen. In 2016 lanceerde ze het idee voor Collective Signal, met als doel een zwanenzang te creëren voor het gehele Nederlandse waarschuwingsstelsel van 4300 luchtalarmen.