Ralph van Raat, Aart Strootman & Heather Pinkham

Pitch-Up: The Piano and the Flightsimulator 2.0

This is your pianist speaking

We leven nu 10 jaar later en de technologie is enorm veel verder ontwikkeld, zowel de muzikale technologie, als de flightsimulators, alsook de vliegkunst van Ralph, die nog meer brevetten heeft gehaald in de afgelopen jaren. De nieuwe mogelijkheden, de succesvolle formule en de behoefte aan een productie met kansen voor de ontwikkeling van mid-career makers vormden de aanleiding om te praten over een nieuwe invulling van de bestaande formule. We onderzoeken daarbij nieuwe mogelijkheden voor het aansturen van de flightsimulator via de piano, met gebruik van VR, Artificial Intelligence en het ontwikkelen van nieuwe software.


Ook in dit vervolg zijn de noten van concertpianist en piloot Ralph van Raat  de commando’s voor de besturing van een vliegtuig. Met die vertrouwde ingrediënten wordt een nieuwe productie ontwikkeld, met nieuw geschreven composities van Aart Strootman en Heather Pinkham, tekst van scenarioschrijver Dirk van Pelt en nieuwe technologie van Creative Coding Utrecht.

In 2013-2015 ontwikkelde Intro in Situ The Piano and the Flightsimulator. In deze voorstelling bestuurde Ralph van Raat een flightsimulator via zijn vleugel, op een compositie van FLORIAN MAGNUS MAIER. De technologie van deze interactieve muziekproductie was in de handen van muziektechnoloog THOMAS RUTGERS. Er werden ruim tien uitverkochte voorstellingen gespeeld.


NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2024  *  MAASTRICHT -