OPEN CALL!


Open Call (Get Ready For) Take-Off

Intro komt naar Heerlen! Wil je meedoen? 

Ben jij iemand die graag met geluid experimenteert? Ben jij niet bang om ruwe randjes op te zoeken in muziek of klankkunst? Heb je een project dat zich focust op geluid en muziek dat je graag aan een publiek wil tonen en heb je de ambitie om professional te worden? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Intro in Situ zoekt kunstenaars en muzikanten die een optreden in nieuwe muziek en klankkunst willen doen in de nieuwe pop-up-locatie in Heerlen-centrum. Er zijn vier plekken voor optredens beschikbaar en voor iedere plek wordt een budget beschikbaar gesteld van 320 euro. De optredens zijn bedoeld voor artiesten tot en met 26 jaar oud.

De optredens zullen plaatsvinden in september en oktober 2024 op een vrijdagavond. Voor iedere geselecteerde artiest wordt een aantal dagen de pop-up-ruimte met apparatuur beschikbaar gesteld om aan diens project of optreden te werken. 

Meld je nu aan via publiciteit@introinsitu.nl

Deadline: 15 juni 2024

Eerste performance: 21 juni
MUZIKAAL PINGPONGEN IN DE WIJK

Intro werkt met Elisabeth Strouven Fonds, VIA ZUID en Pop in Limburg samen in de tweede editie van Muzieklab!

Muzieklab is een residentie van twee weekends en twee werkweken voor vier makende kunstenaars/muzikanten, vertrekkend vanuit muzikaliteit en performativiteit. Tijdens de residentie in een nieuw aangekocht pand van Elisabeth Strouven Fonds in de Rink inspireren ze elkaar en creëren ze samen. De nadruk ligt op het creatieve proces en het experiment. Deelnemers werken samen vanuit hun eigen expertise en kunde, ze leren elkaars taal en creatieve systemen kennen, leren te kijken en luisteren, samenwerken en combineren over discipline-grenzen heen. Ze krijgen vrij spel in een zoektocht naar bijzondere vormen van performatieve muziekpresentatie en beleving. We organiseren inspiratiesessies waarin externen uit het culturele veld workshops, presentaties en advies geven vanuit hun expertise.Er worden tussentijds inspiratiesessies georganiseerd en ter afsluiting wordt een openbare presentatie gegeven, tijdens de Sneak Peek in Toon Hermans Theater Sittard op 16 mei en op 17 mei in de Rink aan de Zoetmanstraat 75 te Maastricht.
De deelnemers van Muzieklab 2024 zijn; Wieke van Rosmalen, Koen de Witte, Julia Warren en Nader Adabnejad. De makers zijn onder meer geselecteerd op hun gretigheid om uit hun comfortzone te willen breken, dagen elkaar uit, vullen elkaar aan en hebben allen een bijzondere interesse in (vernieuwende) muziek en performance. In de geplande residentiedagen in april en mei werkt de groep intensief met elkaar aan de Zoetmanstraat. VIAZUID en Intro in Situ maken samen met de makers in dit traject een beweging van het theater naar de wijk. Het Elisabeth Strouven Fonds heeft om dit mogelijk te maken deze ruime plek ter beschikking gesteld. De groep muzikanten wordt gecoacht door Intro in Situ en VIA ZUID. Pop in Limburg kijkt mee en springt bij waar het kan.


Wieke van Rosmalen studeerde in 2019 af aan de performance-opleiding van Toneelacademie Maastricht. Ze is werkzaam als performer en theatermaker en schrijft daarnaast muziek voor installaties en voorstellingen.

Koen de Witte is singer-songwriter en maakt als zanger en gitarist deel uit van de band Solomon.

Saxofoniste Julia Warren heeft het bruisende Montréal verruilt voor Maastricht. Het begint bij een 93 jaar oude zilverkleurige saxofoon die uiteindelijk heeft geleid tot haar eigen geluid; diep, speels, eerlijk en expressief.

Nader Adabnejad is componist, violist, audiotechnicus en videograaf geboren in Iran. Hij gelooft dat kunst de enige manier is waarop de wereld zichzelf kan genezen. Je kunt vrede en eenheid in jezelf vinden door het beoefenen en leren van kunst, die zich vervolgens uitbreidt naar het gezin, de samenleving en uiteindelijk de wereld. Deze filosofie ligt ten grondslag aan al zijn creatieve werk.

Nieuw YouTube-kanaal


We hebben een nieuw Youtube-kanaal voor de serie Live Archives!  Iedere maand posten we nieuwe content. Zowel oude video’s uit ons archief als recent opgenomen opvoeringen zullen de revue passeren. Abonneer je op het kanaal zodat je niks mist! Like ook onze video’s zodat het kanaal nog sneller kan groeien! Nu al te zien: de optredens van Stan Maris en airkeychains van afgelopen december, en twee oude pareltjes uit 2007 en 2008. Go check it out!

youtube.com/@IntroInSituMusic

 

NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2024  *  MAASTRICHT -