NIEUWE MAKER


RIANNE WILBERS


Rianne Wilbers, ook wel RHIANNIN, is in your face, kleurrijk, persoonlijk, absurdistisch en sensueel. Gewapend met haar stem - zingend, dansend en kreunend - confronteert ze je en neemt ze je mee in haar binnenwereld. Ze vangt je in haar web van beeld, klank en immersieve technologieën. Ze maakt verbindingen waar anderen die voor onmogelijk houden. Geïnspireerde synergieën ontstaan doordat ze uiteenlopende disciplines laat samensmelten in verassende en wonderlijke projecten. Zo is ze op het Conservatorium in Tilburg afgestudeerd als klassiek zangeres, maar haar nieuwsgierigheid en honger naar experiment hebben haar horizon verbreed tot ver voorbij de wereld van de klassieke muziek. Rianne beheerst een breed scala aan onconventionele en soms obscure zangtechnieken en stijlen van experimentele rock/pop, tot elektronische muziek, avant-garde, wereldmuziek en jazz.

Rianne kan zich verliezen in het eeuwenoude ambacht van het schilderen en maakt schilderijen minstens zo kleurrijk als haar stem. Ook hier duikt ze dieper en werkt met de mogelijkheden van de nieuwste en meest geavanceerde digitale visuele technologieën.

Deze avontuurlijke veelzijdigheid zorgt voor een grensverleggend repertoire dat vaak unieke projecten oplevert. Dit resulteerde al in optredens op November Music Festival, Rotterdamse Operadagen, Huddersfield Contemporary Music Festival, Gaudeamus Muziekweek, TransitFestival en Festival Musica in Straatsburg. Rianne heeft daarnaast wereldpremières van werken van componisten als Mayke Nas, Anthony Fiumara, Gerard Beljon op haar naam staan.

NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2024  *  MAASTRICHT -