VRI 01/11 
Reinier van Houdt - Première Jurg Frey

PIANO * SPATIAL TEXTURES * REDUCTIONISM

TICKETS
Café open — 19:30
Start — 20:30

Locatie — Cellebroederskapel, Cellebroedersstraat 4 MaastrichtPianist Reinier van Houdt presenteert muziek van Jürg Frey en Michael Pisaro-Liu, twee pioniers van de Wandelweiser componistengroep die John Cage' ideeën van stilte, tijdsduur, toeval en omgeving meenemen naar de toekomst. Stiltes zijn, net als buiten-muzikale geluiden, onderdeel van hun muziek.

De muziek van Frey en Pisaro-Liu was al te horen in grote festivals voor nieuwe muziek zoals Donaueschinger Musiktage, Huddersfield Contemporary Music Festival, MaerzMusik, Luzern Festival en Tectonics.

Intro in Situ presenteert met trots de wereldpremière van Freys nieuwe pianocompositie Composer Alone #1 (2024). Reinier speelt daarnaast Frey’s Sam Lazaro Bros (1984) en Pisaro-Liu's entre-moments: constellations & the earth and the sky (2006) .Reinier van Houdt is onderdeel van David Tibet's outsider band Current 93, waarin hij werkte met o.a. Nick Cave, John Zorn, Anohni, Tony McPhee, Ossian Brown and Michael York. Hij is ook één van de drijvende krachten achter het experimentele muziek collectief MAZE. Hij won een prijs op Ars Electronica Linz 2012 met Francisco López, de Prix Europe 2015 met de Andcompany&Co en de eerste prijs op Videoex 2019 Basel met filmmaker Takashi Makino.

NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2024  *  MAASTRICHT -