VRI 06/09
Show Pony - I May Fall Into Sound

SYNTHESIZER * IMMERSIEF * RIZOOM

TICKETS 
Start: 19:00
Locatie —
Akerstraat 15, Heerlen


In 2022 creëerde ze Lullabyfor a Slow Apocalypse met Tatiana Rosa & Simon van Steenis, een performatieveinstallatie die strijkinstrumenten, keramische instrumenten en kamermuziekarrangementen van haar debuut-EP combineert. Dit werk daagde het publiek uit om hun definities van het einde van de wereld in twijfel te trekken.  
Show Pony is het soloproject van de in Amsterdam gevestigde Amerikaansecontrabassist en zangeres Laura Nygren. In haar nieuwe audiovisuele project I May Fall into the Sound, dat ze maakte met Tatiana Rosa & Nina Kay, onderzoekt ze met een synthesizer de erosie van het menselijk lichaam als metafoor voor onze verouderende planeet. Daarbij focust ze zich op het kleine eroderende eiland Massancumock. Naar verwachting zal het eiland vlakbij de plek waar Nygren opgroeide, tegen 2026 verdwijnen in de omliggende zee.

Met behulp van beats, synths, strijkers en tekst creëert Show Pony atmosferische landschappen; een wereld om in te verdwijnen. Tijdens live optredens brengt zij deze landschappen voor het publiek tot leven door haar immersieve uitvoeringen.  

In 2021 lanceerde Show Pony haar gelijknamige debuut-EP, gemaakt in samenwerking met producer/multi-instrumentalist No Compliments, in een speciaal ontworpen 3D-online ruimte tijdens de online editie van Rewire Festival.

Credits
Concept: Show Pony, Nina Kay & Tatiana Rosa  
Muziek & performance: Show Pony  
Scenography & 3D modeling: Nina Kay  
Visuals: Tatiana Rosa  
Styling: Nell Schwan  
Artistieke begeleiding: Marcel Wiercx & Fedor Teunisse  

Mogelijk gemaakt met steun van Rizoom.
NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2024  *  MAASTRICHT -