25/03


Bernd Bleffert | Garten der Erinnerung

Deze avond wordt de interactieve klank-installatie GARTEN DER ERINNERUNG (2019) van Bernd Bleffert geopend met een performance door de kunstenaar en het in werking zetten van de installatie.

Garten der Erinnerung is een installatie bestaande uit tankgranaathulzen van verschillende afmetingen, die functioneren als omgekeerde klokken, met dubbele slingers erboven. Elk van deze granaathulzen (van 1914 tot recent) heeft zijn eigen verhaal dat we niet specifiek kennen. Ze roepen een complexe, gelaagde en waarschuwende klankwereld op! De bezoeker wordt aangemoedigd om de slingers in beweging te zetten en zo een onhandelbare, ritmisch en harmonisch constant veranderende wereld van tonen op gang te brengen.

Voordat Bleffert de installatie in werking brengt, geeft hij een performance waarin een grote lading botten een belangrijk rol speelt. De begeleidende klank hierbij wordt verzorgd door Germaine Sijstermans op de klarinet. Garten der Erinnerung is te bezoeken bij Intro in Situ tot en met 17 juni; de Nationale Dag van de Componist.

Museumnacht Maastricht ‘23
Bleffert zal namens Intro in Situ ook een interactieve installatie en performance

verzorgen bij Bureau Europa tijdens de Museumnacht Maastricht op 14 april.

Houd ons programma in de gaten voor de vele activiteiten bij Intro in Situ die dag!

Tickets01/04


TEMKO | Entropy

A subtle notion, barely a thought. A steady drift, dissolving all familiar order slowly cascading into equilibrium. Every effort leaving us further apart irreversibly. Until all motion is in vain and ceases. Somewhere between micro and macro. We strive to prevail self-inflicted chaos. A pulsating beat and everything in between. Reveling in a moment void of entropy.

Oude bekenden bij Intro in Situ. Een trio bestaande uit Aart Strootman, Fred Jacobsson en Ramon Lormans die plezier scheppen in het verbinden van hun verschillende muzikale achtergronden. Zo beweegt hun muziek tussen gecomponeerde muziek, minimal music, progrock, ambient en improvisatie.

Tijdschema:
Cafe open vanaf 16:00
Aanvang voorprogramma: 19:30
Aanvang concert: 20:30

Tickets13/04


ECHOSCOPY
Hester Bonnie Bulthuis

geluiden komen uit mijn mond

keren terug in mijn oren

vormen nieuwe betekenissen uit lucht

deze plek losgekomen van realiteit

ECHOSCOPY  is een ode aan het welbekende geluidseffect van de echo. Zeven performers verkennen de ruimte met hun lichaam en bewegingen. De ruimte en de betekenis van geluiden worden bevraagd door de weerkaatsing van stemmen en geluiden. Waardoor de zintuiglijkheid van de performers en het publiek worden aangesproken.

In het dagelijkse het laten leiden en verleiden door zintuigen, nodigt regisseuse Hester Bonnie Bulthuis uit tot exploratie. ECHOSCOPY is voortgekomen uit experimenten in het dagelijkse leven waar de wisselwerking van stem en ruimte tot een ervaring leidt. In verschillende fasen laat ze zichzelf, haar performers en daarna haar publiek toe in dit experiment van eigen beleving en interactie.

Op donderdag 13 en vrijdag 14 april wordt ECHOSCOPY gepresenteerd in de AINSI voor publiek.

Concept and directing - Hester Bonnie Bulthuis

Performers - Ceren Cingi, Felix Moisa, Estella Tobinsky, Mathilde Francke, Michelle Digneffe, Modesta Puišytė, Levin Stein

Sounddesigner - Pjotr LasschuitTickets

(The performance is in English)22/04


Avenue Azure

Avenue Azure is het duo van Pete Harden en Saskia Lankhoorn. Beide musici wonen in Den Haag, de stad aan de Nederlandse kustlijn, met een prachtige zonsondergang en weidse horizon. De muziek is door hen samen geschreven, verzameld en verwerkt tot een kleine collectie van “almost-songs”. Intieme muziek die de luisteraar omsluit met rustgevende en dromerige klanklandschappen, voortgebracht door piano, flarden van stem, elektrische gitaar en electronica waarbij de gelaagdheid in de muziek de luisteraar mee trekt in de onheilspellende diepte van de zee.

Over Avenue Azure
Pete Harden (gitaar en electronica) en Saskia Lankhoorn (piano, stem en electronica) delen een gezamenlijke geschiedenis in het tourende concertleven, reizend naar onbekende plekken. Dit inspireerde een duo te vormen waarin die ervaringen een muzikale plek zouden krijgen. Beide werkzaam als respectievelijk componist en concert solist, spelen zij sinds 2003 bij Ensemble Klang waarbinnen zij samenwerken met de meest toonaangevende componisten van nu, concerten gevend in Europa en de VS. Avenue Azure ontstond vanuit de drang nieuwe manieren van het creëren van muziek te vinden, buiten de lijnen en buiten de traditioneel gebaande paden met als doel de luisteraar nader te brengen tot de kern van geluid.

Tijdschema:
Cafe open vanaf 16:00
Aanvang voorprogramma: 19:30
Aanvang concert: 20:30

Beeld: Satellite June

Tickets