PUSHING THE BOUNDARIES BETWEEN SPACE AND SOUND  MAAKT RUIMTE VOOR DE ONTWIKKELING VAN MUZIEK EN KLANK  

DEZE WEEK IN HET LAB: WOUTER HUIS
PRESENTATIE: ZATERDAG 19.06 16:00 


Wouter Huis (1974, Oosterbroek) is beeldend kunstenaar en werkt met verschillende media. Hij woont en werkt op dit moment in Heerlen. In zijn werk houdt hij zich bezig met de limieten van mentale en architectonische ruimte; de grenzen van privé en openbare ruimten, het echte en fictieve.


Tijdens zijn residentie gaat hij aan de slag met de geluiden van de stad.

Website Wouter Huis

PROGRAMMA
WEEK 19  
    ︎︎︎ Albert van Abbe & Ricky van Broekhoven
WEEK 20
    ︎︎︎ Max Frimout & Jacqueline Kommers
WEEK 21
    ︎︎︎ Jornt Duyx
WEEK 22
    ︎︎︎ Claire Adams
WEEK 23
    ︎︎︎ Remy Alexander & Reggy van Bakel
WEEK 24
    ︎︎︎ Wouter Huis
WEEK 25
    ︎︎︎ Florian Slangen
WEEK 26
    ︎︎︎ Matilde Nobel

︎
In samenwerking met Cultura Nova brengen wij een ‘pop-up muziek laboratorium’ naar de Luciushof in Heerlen. Vanaf 10 mei kun je via grote ramen aan de Morenhoek gedurende de week naar binnen gluren en zien hoe verschillende muzikale makers onderzoek doen en experimenteren.
︎︎︎
De artiesten die komen werken in het pop-up muziek laboratorium zijn: Albert van Abbe (producer/DJ), Max Frimout & Jacqueline Kommers (elektronische muziek / modular), Jornt Duyx componist/producer/multi-instrumentalist), Claire Adams (zangeres/violiste), Remy Alexander (componist) & Reggy van Bakel (slagwerker/componist), Florian Slangen (muziektheater maker) en Mathilde Nobel (elektronische muziek en schilderkunst).
︎
In deze tijd is angstvallig duidelijk geworden hoe onmisbaar laboratoria en het onderzoek en experiment wat daarin plaatsvindt zijn. Zonder onderzoek, experiment en testen op kleine groepen mensen zou er geen vaccin tegen Covid-19 zijn gevonden. Voor de muziek geldt hetzelfde, alle vernieuwing, maar ook elk nieuw project begint met onderzoek. In het pop-up muzieklab maken wij ruimte voor deze ontwikkeling van muziek en klank en krijgen verschillende makers elke week de mogelijkheid om met hun nieuwste werk te experimenteren. Via de grote ramen aan de Morenhoek kan het publiek - in het echt - een glimp opvangen van wat er zich binnen afspeelt. De resultaten van het experiment worden aan het eind van de week getoond op een manier die  past bij de op dat moment geldende Corona maatregelen. In het begin nog achter glas, maar richting de zomer hopelijk steeds dichterbij.

︎ HOME - NIEUWSWERK - LAB - MAKERS - RECORDS - EVENTS - ORGANISATIE - CONTACT ︎
Subscribe to our newsletter here!!︎︎︎ - INTRO IN SITU © 2021 ︎