DEZE WEEK IN HET LAB: MATILDE NOBEL
PRESENTATIE: ZATERDAG 03.07 16:00Mathilde Nobel (Breda, 1996) Tijdens mijn afstudeerproject op de kunstacademie in Breda (AKV st Joost) heb ik onderzoek gedaan naar iconische klassieke beelden. Ik onderzocht wat deze beelden nu nog kunnen betekenen in onze hedendaagse samenleving. Wat gebeurt er met de betekenis van dat beeld als het omringd is met elektronische muziek? Welke context kunnen we nog meer bieden dan alleen een historische context?

Binnen mijn kunstpraktijk onderzoek ik vanuit verschillende media. Zo kan een beeld zich manifesteren in bijvoorbeeld olieverf, 3D animatie, film en muziek. Door deze verschillende vormen van makerschap te tonen, probeer ik een gelaagdheid te creëren waarin nieuwe betekenissen ontstaan.

Tijdens mijn residentie bij het Pop-Up Muziek Lab wil ik een installatie maken waarin muziek en kunst elkaar ontmoeten. Hierin zal ik me minder focussen op de klassieke kunst, maar mijn aandacht brengen aan de ruimte zelf. Wat voor geluid zit er verscholen in het gebouw? Hoe kan ik betekenis geven aan dat geluid door verschillende media in te zetten?

https://www.mathildenobel.com/

PROGRAMMA MUZIEK LABORATORIUM

Benieuwd naar de makers die al zijn geweest?
Check onze WERK pagina!
WEEK 19  
    ︎︎︎ Albert van Abbe & Ricky van Broekhoven
WEEK 20
    ︎︎︎ Max Frimout & Jacqueline Kommers
WEEK 21
    ︎︎︎ Jornt Duyx
WEEK 22
    ︎︎︎ Claire Adams
WEEK 23
    ︎︎︎ Remy Alexander & Reggy van Bakel
WEEK 24
    ︎︎︎ Wouter Huis
WEEK 25
    ︎︎︎ Florian Slangen
WEEK 26
    ︎︎︎ Matilde Nobel

︎
In samenwerking met Cultura Nova brengen wij een ‘pop-up muziek laboratorium’ naar de Luciushof in Heerlen. Vanaf 10 mei kun je via grote ramen aan de Morenhoek gedurende de week naar binnen gluren en zien hoe verschillende muzikale makers onderzoek doen en experimenteren.
︎︎︎
De artiesten die komen werken in het pop-up muziek laboratorium zijn: Albert van Abbe (producer/DJ), Max Frimout & Jacqueline Kommers (elektronische muziek / modular), Jornt Duyx componist/producer/multi-instrumentalist), Claire Adams (zangeres/violiste), Remy Alexander (componist) & Reggy van Bakel (slagwerker/componist), Florian Slangen (muziektheater maker) en Mathilde Nobel (elektronische muziek en schilderkunst).
︎
In deze tijd is angstvallig duidelijk geworden hoe onmisbaar laboratoria en het onderzoek en experiment wat daarin plaatsvindt zijn. Zonder onderzoek, experiment en testen op kleine groepen mensen zou er geen vaccin tegen Covid-19 zijn gevonden. Voor de muziek geldt hetzelfde, alle vernieuwing, maar ook elk nieuw project begint met onderzoek. In het pop-up muzieklab maken wij ruimte voor deze ontwikkeling van muziek en klank en krijgen verschillende makers elke week de mogelijkheid om met hun nieuwste werk te experimenteren. Via de grote ramen aan de Morenhoek kan het publiek - in het echt - een glimp opvangen van wat er zich binnen afspeelt. De resultaten van het experiment worden aan het eind van de week getoond op een manier die  past bij de op dat moment geldende Corona maatregelen. In het begin nog achter glas, maar richting de zomer hopelijk steeds dichterbij.

HOMENIEUWSWERK * MAKERS * RECORDS * EVENTS * ORGANISATIE * CONTACT
︎︎︎ - INTRO IN SITU © 2021 ︎