ZAT 18/11 * AINSI
PROJECT WILDEMAN

MULTIDISCIPLINAIR * MUZIEKTHEATER * 3D GELUID

TICKETS


Café open 19:30
Concert 20:30Project Wildeman presenteert Lichtstilte.

Een reis naar de absolute duisternis in live immersive 3D-sound en objecttheater. Lichtstilte is een zinnedovende rituele voorstelling. Een verbindende, vertragende verering van het absolute donker. Project Wildeman en poppenspeler Nick Bos dalen samen met het publiek en een astronautenpop steeds langzamer af naar het ultieme nulpunt: het binnenste van een zwart gat, het allerdonkerste mysterie van het universum. In Lichtstilte, een hypnotiserende exercitie van inbeeldingskracht en fantasie in live muziek, tekst en poppenspel, word je uitgenodigd het Donkere Niets te ervaren en een nieuw perspectief op de Aarde te creëren.

Overal om ons heen, in onze wereld, lijkt er wel heel veel nadruk te liggen op licht. Licht schijnt overal, de hele tijd, ook ‘s nachts. In parken, langs paden, in kantoorpanden, havens, industrieterreinen. Middels een gezamenlijk performatief ritueel gaan we in op de vraag wat al dat licht met ons doet en zoeken we naar een betere balans tussen het licht en het donker. Lichtstilte omarmt de duisternis.

Wat verliezen we als we de nacht verliezen? Hoe komen we weer opnieuw in contact met de donkerte? En wat zien we als we al het licht doven? Lichtstilte ging op 24 september 2023 in première op het Dark Festival in Amsterdam, de grootste stad in een van de meest lichtvervuilde landen ter wereld, en zal dit najaar op verschillende bijzondere locaties in Nederland te zien zijn. Op 18 november is Lichtstilte te beleven bij Intro In Situ.

Er wordt een stroboscoop gebruikt tijdens deze voorstelling.

Duur: +/- 60 minuten.

Na aanvang geen toegang.

Lichtstilte is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Gravin van Bylandt Stichting.
Project Wildeman presenteert Lichtstilte.


NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2023 *  AINSI * LAGE KANAALDIJK 113 B *  MAASTRICHT -