SAT 04/05 * AINSI
Luc ‘Ex The Philosopher 

TICKETS

Café open 19:30
Concert 20:30The Philosopher is een combinatie van enerzijds bijzonder getalenteerde muzikanten en filosofische - of existentiële - vragen anderzijds. Hoe zet je een actuele vraag of statement om in muziek? Meer precies, hoe zet je zo'n vraag of actueel onderwerp om in een niet-talig en veel intuïtiever medium als muziek? Het creëren van bijzondere muziek rondom filosofische-, maatschappelijke- of existentiële vragen is de crux van The Philosopher.

Luc Ex (akoestische basgitaar/samples), Hanne de Backer (bariton saxofoon), Isabelle Duthoit (stem/klarinet), Marta Warelis (piano/keyboard) en Raphaël Vanoli (gitaar/elektronica) zijn buitengewone muzikanten die een unieke klankwereld weten te creëren.

Niet alleen vanwege hun vakmanschap, maar ook om hun muzikaliteit en de unieke klankwereld die ze weten te creëren. Het publiek krijgt van tevoren een programmaboekje. Daarin staat welke vragen er worden ‘behandeld’. Op deze manier kunnen ze, net als bij de opera, van tevoren lezen waarover het zal gaan. Er zal bijvoorbeeld een nummer gewijd zijn aan Karl Poppers ‘Paradox van Tolerantie’ met de titel: ‘Moet je niet intolerant zijn ten aanzien van hen die intolerant zijn?’. Kenmerkend van intolerantie is namelijk het niet willen luisteren naar de ander. Dit zal in de muziek worden weerspiegeld. Hoe het verband precies ligt tussen muziek en filosofische vraag wordt bewust niet uitgelegd. Dat is aan de verbeelding van de toeschouwer zelf. Iedereen mag eruit halen wat men wil. Net zo goed krijgen de muzikanten van deze actuele nieuwe muziek veel ruimte. Zo creëren publiek en muzikant samen de betekenis van deze uitdagende voorstelling.

NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2024  *  MAASTRICHT -