VRIJ 19/04 2024

Ensemble Hopper @ Centre Henri Pousseur, Liège

EUREGIONAAL * KLANKKUNST * JONGE MAKERS


Start: 20:00


Het Luikse Ensemble Hopper is één van Intro in Situ’s vaste partners in de Euregio. Ieder jaar presenteren ze een double bill met Hoppers eigen programma en werk van een Intro maker. De double bills wordt altijd een keer in België én Nederland uitgevoerd.

Intro in Situ’s maker Julia Warren onderzoekt in haar residentie onder meer de bijzondere gregoriaanse gezangen die verband houden met de patroonheilige van Maastricht, Sint Servaas. Voor deze gelegenheid ten zuiden van de Maas zal Julia dit materiaal én een 900 jaar oude hymne van de Luikse Sint-Lambertus uitvoeren, vergezeld door hedendaagse danseres Emilie van der Waals. Samen verkennen ze op improvisatorische wijze deze elementen via saxofoonklanken, drones en dans. Deze ontdekkingsreis wordt begeleid door een kort gesprek over de historische context en waarom een saxofonist uit Montréal zich hiermee bezighoudt.

Ensemble Hopper presenteert HopperLAB! met werken van compositiestudenten van de conservatoria van Maastricht, Luik, Brussel en Bergen. De composities zijn ontstaan uit workshops met het ensemble. Vanuit het Conservatorium Maastricht nam Nader Adabnejad, die al vaker bij Intro op het podium stond, hieraan deel.


NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2024  *  MAASTRICHT -