ZAT 16/12 * AINSI
AIRKEYCHAINS

IMPROVISATIE * SAXOFOONS * TENORTUBA

TICKETS


Café open 19:30
Concert 20:30Het trio airkeychains speelt experimentele, vrije improvisatie, gecombineerd met contrasterende, vastgelegde muzikale materialen. De musici streven ernaar de gekozen materialen met elkaar te verbinden door een doorlopende performance te creëren, een sonische reis door verschillende emoties en perspectieven, waardoor elke keer nieuwe muzikale vormen ontstaan.

Hun klank, vorm, harmonie en inhoud is het resultaat van een diepgaand onderzoek dat de grenzen van hun instrumenten en muzikale achtergronden verlegt. Ze willen elkaar en de luisteraar verrassen, terwijl ze contrasterende muzikale materialen verbinden, resulterend in nieuwe, niet-hiërarchische muzikale vormen.

Het trio onderzoekt het contrapunt op een uitgebreide manier, waarbij contrasterende lijnen met elkaar verweven worden. Niet muzikale geluiden worden als muzikale elementen gebruikt, wat deuren opent naar nieuwe soundscapes en emoties. Spectralisme wordt op verschillende lagen verkend, door het gebruik van nieuwe instrumentale technieken (zoals multiphonics en microtonen, het gebruik van een saxofoonmondstuk op het euphonium en het bespelen van de saxofoon zonder mondstuk).

Airkeychains streeft naar een diepe verbinding met het publiek en beschouwt het als een bron van inspiratie. Hun concerten beginnen meestal met stilte, waarbij gebruik wordt gemaakt van de subtiele geluiden van de zaal en het publiek, om geleidelijk aan de kant van de luisteraar in te duiken. Het is hun missie om de luisteraars zich betrokken te laten voelen bij hun optreden.

Het airkeychains trio werd in 2022 opgericht in Vilnius (LT) en bestaat uit:
Gregory Horoneko, BLR, sopraansaxofoon en altsax
Francesca Fantini, IT, altsax en tenorsax
Danielius Daubaras, LT, euphonium


NIEUWE MUZIEK EN KLANKKUNST * © INTRO IN SITU 2023 *  AINSI * LAGE KANAALDIJK 113 B *  MAASTRICHT -