SESTETTO

 


Orkun Ağır componeert eigentijdse klassieke muziek met lichte invloeden uit de Ottomaanse en Anatolische muziek. Zijn werken kenmerken zich door hun introspectieve en melancholische aard. Speciaal voor het concert tijdens Cultura Nova schreef Agir in opdracht van Intro in Situ “Sestetto voor klarinet, baglama, strijktrio en piano”

De Zwolse componist Agir werkt nauw samen met onder anderen de prominente Turkse dichter Ataol Behramoglu. Hij componeerde een liederencyclus van Behramoglu’s gedichten die in 2019 in première zal gaan in Izmir. Ook gebruikte hij de teksten van Behramoglu voor het stuk ‘If I die…’ dat hij voor het Storioni Trio, baglama en sopraan schreef.Agir voerde met zijn luthier (iemand die snaarinstrumenten maakt en repareert) Serkan Güngör een aantal spraakmakende veranderingen door aan zijn instrument de baglama (een soort luit). Deze wijzigingen hebben, net als de nieuwe composities, het instrument in alle opzichten concertwaardiger gemaakt.

Behalve het nieuwe werk Sestetto voor klarinet, baglama, strijktrio en piano zijn tijdens Cultura Nova ook eerdere werken te horen, zoals Nâme-i Hicrân (The Farewell Letter) voor baglama en cello en Mesra voor cello solo.

David Kindt, Clarinet
Orkun Ağır, Bağlama
David Ernst, Violin
Manfred Kloens, Viola
Anton Ivanov, Cello
Nora Mulder, Piano
Emrah Oğuztürk, Kaval/Duduk 


*HOME *NIEUWS *WERK *MAKERS *RECORDS *EVENTS *ABOUT

︎︎︎ - INTRO IN SITU © 2022 ︎