PUSHING THE BOUNDARIES BETWEEN SPACE AND SOUND 

INTRO IN SITU RECORDS


QUARA MORNING
*r0012020

Om deze release kopen klik hier.

Op 21 augustus 2020 brengt Intro in Situ een in lockdown geschreven compositie uit: Quara Morning, geschreven en gespeeld door negen componisten afkomstig uit uiteenlopende genres.

De basis van Quara Morning bestaat uit een field recording van Angela de Weijer op een ochtend in de eerste weken van de quarantaine. In isolement werkten na Angela achtereenvolgens Chantal Acda, Orkun Agir, Julian Edwardes, Daniel van Loenen (Oliver Verse), Reggy van Bakel, Aart Strootman, Patrick Housen en Evelien van den Broek afzonderlijk van elkaar aan deze bijzondere compositie. De begeleiding van het proces, de coördinatie en de tussenmixen werden gedaan door Tom Swart; de (re)mix was in handen van Rutger Muller en het artwork werd gemaakt door Hendrik Simons.

Intro in Situ staat voor creatie en ontwikkeling van muziek. Direct na het ingaan van de lockdown ontstonden er allerlei initiatieven voor uitvoerenden in de muziek, maar niet zozeer voor makers en componisten. Componisten ondervinden momenteel veel nadeel van de coronacrisis. Intro in Situ vreest dat de werkelijke consequenties van de lockdown, zoals uitgestelde uitvoeringen en het uitblijven van nieuwe compositieopdrachten, pas later echt naar de oppervlakte zullen komen.

Om de stilte voor te zijn, om componisten in deze tijd te steunen, maar vooral ook om het plezier van samen muziek te maken zonder dat we bij elkaar mogen zijn, te beleven en te delen, vroeg Intro in Situ aan negen van haar componisten om een ‘virale compositie’ te maken. Het resultaat is Quara Morning: een prachtig, tien minuten durend stuk, en een unieke samenwerking tussen deze makers.

Quara Morning is de eerste uitgave van ons gloednieuwe label intro in situ records.
 
︎ HOME - NIEUWSWERK - MAKERS - RECORDS - EVENTS - ORGANISATIE - CONTACT ︎
︎︎︎ - INTRO IN SITU © 2020 ︎