*program

︎︎︎ TICKETS


Intro in Situ presenteert de muzikale makers van morgen: 

Onze Get Ready For Takeoff-avonden in AINSI, waar startende makers work in progress presenteerden, zaten tot nu toe bomvol gewenste én onhandige (vaak hilarische) verrassingen. Fluitketels bleken oneindig te kunnen fluiten bijvoorbeeld. Een componiste die nooit zelf op het podium staat, werd spontaan door haar slagwerker aan het werk gezet met een improvisatie. En ondertussen dreunden de buren weg bij alle repetities en experimenten.

In juni en juli tonen deze muzikale makers tijdens Takeoff de eindpresentatie van het werk dat ze de afgelopen maanden bij ons ontwikkelden. De avonden worden gepresenteerd door een speciale gast: een muzikant en/of maker die hen inspireert en introduceert, die soms zelf ook speelt en die gedurende de avond het gesprek aangaat met de jonge maker en het publiek. 

Iedere avond gaan de deuren open op 18:30


De presentatie start iedere keer om 20:30


︎︎︎ 24/06

Bruno Culotti & Rianne WilbersWeinig jonge mensen hebben een connectie met klassieke muziek, en het is Bruno Culotti’s missie om dat te veranderen. Bruno studeerde in 2021 af in Klassieke Compositie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij laat zich in zijn werk inspireren door de stijl van Avant Pop en EDM (electronic dance music) en het werk van componisten als Jacob TV, Anna Meredith en FKA Twigs. De afgelopen maanden heeft Bruno geëxperimenteerd met verschillende manieren van het presenteren van moderne klassieke muziek. Hij richtte een elektronisch duo op met de naam Difference and Repetion, waarin hij saxofoon speelt en componeert en samen speelt met een violist.

Rianne Wilbers is zangeres. Ze wordt alom geprezen om haar artistieke visie, haar bravoure en doorzettingsvermogen. Ze heeft naast repertoire van renaissance tot hedendaags, veel interesse in kamermuziek. Als ambassadeur en pionier van de hedendaagse muziek werkt Rianne graag samen met levende componisten en begeeft ze zich op het vlak van grensoverschrijdend nieuw repertoire. Rianne slaagde in 2016 cum laude voor de opleiding Klassieke Zang aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Vanaf september 2022 is ze artistiek ontwikkelaar bij Intro. Vanavond opent ze a capella zingend de avond waarna ze Bruno introduceert en een kort gesprek met hem voert. Daarna presenteert Bruno het werk dat hij ontwikkelde in zijn traject bij Intro en geeft hij een klein voorproefje van wat hij ontwikkelt in het kader van de Music Hub Brabant.

Project pagina: Startende Makers

︎︎︎ Tickets


︎︎︎ 25/06

Katharina Pfeifer & Carlo Nardozza
Katharina Pfeifer is een Duitse tenorsaxofoniste, klarinettiste, fluitiste en componiste. Ze studeerde aan het Conservatorium Maastricht en speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival. Haar werk is geïnspireerd door Sonny Rollins, Hank Mobley, Stan Getz, Ben Webster, Seamus Blake, Ben Wendel en Karolina Strassmayer.

Carlo Nardozza is betrokken bij verschillende muzikale projecten die hij samen met enkele collega-muzikanten heeft opgericht, waaronder Duology, 11, The Carlo Nardozza Quartet en The Delirium Quintet (van trompettist Nico Schepers). Carlo doceert aan het Conservatorium van Maastricht en aan het Conservatorium Hasselt. Zaterdag 25 juni, 20.30 uur.

Project pagina: Startende Makers

︎︎︎ Tickets


︎︎︎ 30/06

Xavier van de Poll


︎︎︎ 02/07

Traina y Luca


Je carrière moeten starten middenin een pandemie: voor al deze makers was het de harde realiteit. In een periode waarin je normaal gesproken veel zou spelen om podiumervaring op te doen, aan je repertoire te werken en een publiek op te bouwen, viel nu een grote stilte. En toen we eindelijk weer buiten mochten spelen, bleek het aantal mogelijkheden om nieuw werk te laten zien beperkter dan ooit.

Het Fonds voor de Podiumkunsten stelde aan een aantal culturele instellingen een bedrag ter beschikking, speciaal bedoeld om startende makers dat broodnodige zetje te geven. Intro in Situ is een van die instellingen. Dit seizoen ondersteunen we negen talenten, afkomstig van de conversatoria in Maastricht en Tilburg, het Maastricht Institute of Arts en de Toneelacademie, of autodidact. In juni presenteren ze in AINSI nieuw werk dat ze de afgelopen maanden / het afgelopen seizoen bij ons ontwikkelden.

Wat ons betreft zijn deze talenten klaar om hun vleugels uit te slaan. Aan jou de kans om met je bezoek bij te dragen aan een vliegende start en nu al te genieten van het prachtige werk dat ze hopelijk gauw met de hele wereld mogen delen.