Intro in Situ is al vijfendertig jaar hét productiehuis voor hedendaagse muziek en klankkunst. Wij geven ruimte aan de creatie van nieuwe muziek – van Gregoriaans tot hiphop, van elektronische pop tot gestileerde natuurklanken en filmmuziek – en wetenschappelijk onderzoek naar de rol van muziek in de maatschappij. We stimuleren, faciliteren en versterken (Limburgs) talent door langere verbanden aan te gaan met jonge en meer ervaren componisten en musici.

DRAG ME!


Bij Intro vormen de makers en componisten de artistieke kern. Onze ‘artistiek ontwikkelaars’ creëren muziekproducties, scouten en begeleiden talent, en doen onderzoek naar domeinen buiten de muziek, zoals beeldende kunst, technologie en architectuur, of experimenteren met nieuwe verbindingen tussen muzikale domeinen, zoals urban en metal. Vanaf 2020 zijn zij mede verantwoordelijk voor Intro in Situ’s artistieke koers. Dit maakt Intro een uniek ontwikkelplatform voor hedendaagse muziek en klankkunst voor, maar vooral door makers.
Intro is ervan overtuigd dat een maker, om te kunnen floreren, in de breedste zin de ruimte moet krijgen: artistiek, mentaal, financieel en fysiek. Het creatieve proces is geen kwestie van plotselinge, briljante invallen, maar het resultaat van hard en gedisciplineerd werken. Een vaste werkplek is daarin net zo belangrijk als de kans om in alle rust en tijd te kunnen creëren, zonder de financiële nood die de werkelijke creatie naar de marges van de dag of week verdrijft, waardoor dit werk in de spaarzame vrije tijd moet worden gedaan.
Intro biedt artiesten een plek waar zij ongestoord, onder goede omstandigheden en met het juiste instrumentarium kunnen werken, waar zij zich kunnen concentreren en afzonderen, maar waar ze ook ‘collega’s’ kunnen opzoeken voor inspiratie en feedback. Een plek waar zij zich vrij kunnen ontplooien en waar het ‘kantoor’ (de organisatie) binding houdt met wat er op de werkvloer gebeurt, zodat ze altijd kunnen rekenen op gedegen begeleiding.
︎
BESTUUR


Peter Fransman
Voorzitter

Ton Harmes
Penningmeester

Evelijn de Jong
Secretaris

Rebekah Ahrendt
︎
TEAM


Tom Swart
Directeur

Hendrik Simons
Marketeer, Visueel Ontwikkelaar

Paul Caron
Techniek, Productie

︎
ARTISTIEK ONTWIKKELAARS


Germaine Sijstermans
Clarinet, Performance Art

Rutger Muller
Electro-acoustic Composer

Angela de Weijer
Audio-visual Artist

MEER INFO →


Tom Swart*, Directeur

Tom is opgeleid tot musicoloog en naast Intro actief als muzikant. Hij speelt piano en accordeon en doet dat onder andere al tien jaar bij Blaudzun. Zijn wetenschappelijke specialisatie is 20e-eeuwse klassieke muziek. Hij studeerde af met een onderzoek naar invloeden van Indiase muziek en filosofie op Sonatas and Interludes en 16 dances van de Amerikaanse componist John Cage. Zijn liefde voor muziek beweegt zich van Beethoven tot Blaudzun, van Cage tot Cave en van Moessorgski tot Moddi. En Beck.

Hendrik Simons*, marketing

Hendrik is onderdeel van Plata Morgana, freelance grafisch ontwerper, Art Director bij Konstrukt en oprichter van lab.essa. Bij Intro is hij verantwoordelijk voor de marketing- en brandingstrategie als ook de visuele ontwikkeling van inhoud en concept.

Paul Caron*, techniek

Voor techniek, productie en gebouwbeheer is Paul verantwoordelijk. Hij studeerde af als beeldend kunstenaar en werkt naast Intro als beheerder van de oefenruimtes van de Muziekgieterij.

*Voor de medewerkers van intro hanteren wij de CAO Nederlandse Podia. 

Bestuur Intro in Situ

Het bestuur van Intro bestaat uit Peter Fransman, Ton Harmes, Evelijn de Jong en Rebekah Ahrendt. De leden van het bestuur oefenen hun functie onbezoldigd uit.

Intro is een culturele ANBI en hanteert de Code Cultural Governance, de Code Diversiteit en Inclusie en de Fair Practice Code en past deze toe. Intro in Situ wordt meerjarig gesteund door de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht. In 2020 ontvangen wij steun van Stichting Dioraphte voor de aanstelling van twee artistiek ontwikkelaars (Rutger en Angela) en een Nieuwe Makers Regeling van Fonds Podiumkunsten voor Germaine.

Download: Jaarrekening 2018
Download: Jaarrekening 2019


 

*HOME *NIEUWS *WERK *MAKERS *RECORDS *EVENTS *ABOUT

︎︎︎ - INTRO IN SITU © 2022 ︎