PUSHING THE BOUNDARIES BETWEEN SPACE AND SOUND 

NIEUWS


22/09/2020

                                                     
intro in situ tijdens Once Upon a Time

Bij Once Upon A Town ontmoet je (on)bekende makers en ontdek je lokale legendes. We brengen een ode aan Maastricht, haar inwoners en de eeuwenoude traditie om verhalen (door) te vertellen. Het thema van dit jaar is Maastrichtse Manieren. Wie is ‘de Maastrichtenaar’ en wat is zijn of haar afkomst? Wat zijn hun verhalen, herinneringen, ideeën en ontdekkingen?

Tijdens “Once upon a town” willen we geïnteresseerden graag een inkijk geven in de geschiedenis van Intro middels een tentoonstelling van publiciteitsmaterialen, klankkunstwerken en audiovisueel materiaal van nu en toen.

Intro in Situ is momenteel gevestigd in de Timmerfabriek aan de Boschstraat in het deel van het gebouw dat voorheen door de Muziekgieterij gebruikt werd. Een bezoek aan onze tentoonstelling geeft tegelijkertijd een inkijk in een historisch gebouw dat nauw verbonden is met de stad Maastricht.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.onceuponatown.nl

18/08/2020

                                                     
intro in situ records - Quara Morning

Op 21 augustus 2020 brengt Intro in Situ een in lockdown geschreven compositie uit: Quara Morning, geschreven en gespeeld door negen componisten afkomstig uit uiteenlopende genres.

De basis van Quara Morning bestaat uit een field recording van Angela de Weijer op een ochtend in de eerste weken van de quarantaine. In isolement werkten na Angela achtereenvolgens Chantal Acda, Orkun Agir, Julian Edwardes, Daniel van Loenen (Oliver Verse), Reggy van Bakel, Aart Strootman, Patrick Housen en Evelien van den Broek afzonderlijk van elkaar aan deze bijzondere compositie. De begeleiding van het proces, de coördinatie en de tussenmixen werden gedaan door Tom Swart; de (re)mix was in handen van Rutger Muller. Artwork door Hendrik Simons. 

Intro in Situ staat voor creatie en ontwikkeling van muziek. Direct na het ingaan van de lockdown ontstonden er allerlei initiatieven voor uitvoerenden in de muziek, maar niet zozeer voor makers en componisten. Componisten ondervinden momenteel veel nadeel van de coronacrisis. Intro in Situ vreest dat de werkelijke consequenties van de lockdown, zoals uitgestelde uitvoeringen en het uitblijven van nieuwe compositieopdrachten, pas later echt naar de oppervlakte zullen komen.

Om de stilte voor te zijn, om componisten in deze tijd te steunen, maar vooral ook om het plezier van samen muziek te maken zonder dat we bij elkaar mogen zijn, te beleven en te delen, vroeg Intro in Situ aan negen van haar componisten om een ‘virale compositie’ te maken. Het resultaat is Quara Morning: een prachtig, tien minuten durend stuk, en een unieke samenwerking tussen deze makers. 

Quara Morning is de eerste uitgave van ons gloednieuwe label - intro in situ records - en is deze vrijdag te koop via onze website.

De opbrengst van verkochte merchandise, zoals t-shirts, komt ten goede aan het uitbrengen van albums. Houd onze website en social media in de gaten voor actuele releases.

17/06/2020
Niels Rønsholdt genomineerd voor Nordic Councel Music Prize met “Songs of Doubt” (2015)


De Nordic Councel Music prize is een Scandinavische muziekprijs die sinds 1965 jaarlijks om en om wordt uitgereikt aan een nog levende Scandinavische componist of een Scandinavische artiest. Niels Rønsholdt is genomineerd als componist voor de liederencyclus “Songs of Doubt” voor koor, zangsolist en ondes martenot die hij in 2015 schreef in opdracht van Intro in Situ.

Songs of Doubt stands as a collection of strange, breathtakingly beautiful and deeply emotional musical statements about one of the fundamental conditions of being human: doubt and the states that doubt calls forth in us - NOMUS (Nordic Music Commitee)

“Songs of Doubt - Prospect/Retrospect” is een liederencyclus bestaande uit 10 delen waarin Rønsholdt twijfel onderzoekt. De existentiële twijfel die je ervaart wanneer je voor een belangrijke levenskeuze staat; je weet instinctief dat je jezelf voorover moet laten vallen, het onbekende omarmen, maar tegelijk wordt je vastberadenheid op de proef gesteld en dreig je terug te vallen door herinneringen van het vertrouwde, het bekende.

Songs of Doubt ging in premiére tijdens Musica Sacra 2015 en werd verder nog uitgevoerd tijdens November Music 2015 en SPOR Festival (Aarhus, Denemarken). De compositie werd daarnaast met de originele bezetting ook op CD uitgebracht bij DaCapo records en is te beluisteren via alle gangbare streaming platforms.

Opdracht: Intro in Situ Maastricht
Productie: Intro in Situ Maastricht
Compositie: Niels Rønsholdt
Tekst: Niels Rønsholdt
Ondes Martenot: Nathalie Forget
Zang Solist: Roderik Povel
Koor: Studium Chorale
Dirigent: Hans Leenders


20/04/2020
COVID-19 UPDATENews update ︎︎︎ HERE

 
︎ HOME - NIEUWSWERK - MAKERS - RECORDS - EVENTS - ORGANISATIE - CONTACT ︎
︎︎︎ - INTRO IN SITU © 2020 ︎