Muzieklab


In het Muzieklab zetten we een aantal muzikale makers bij elkaar met de opdracht gezamenlijk een werk te ontwikkelen. Tijdens de vakopleiding en net erna zitten veel makers op eilandjes en weten ze niet van elkaar dat ze eigenlijk met dezelfde worstelingen en onzekerheden zitten. Een gezamenlijk project breekt dat open en zorgt voor een opener en bredere blik.

Het Muzieklab is een samenwerking van Intro in Situ en VIA ZUID, met steun van Pop in Limburg en Opera Zuid. Muzieklab is een intensieve werkperiode voor vier/vijf makende kunstenaars waarbij verbeelding in muziek en klank een hoofdrol spelen. In de geplande residentie-dagen ontmoeten ze elkaar en creëren ze samen. De nadruk ligt op het proces, onderzoek en zelfstandigheid van de groep. Aan het einde van de werkperiodes vindt een presentatie plaats. Deelnemers werken samen vanuit hun eigen expertise en kunde, ze leren elkaars taal spreken en creatieve systemen kennen, en leren te kijken en luisteren, samenwerken en combineren over disciplinegrenzen heen.

Wij selecteren makers die graag uit hun comfortzone willen breken en zich met volle overtuiging in de moshpit willen storten met andere nieuwe podiumkunstenaars. De verschillende makers vullen elkaar aan. Ze hebben allen een bijzondere interesse in (vernieuwende) muziek en performance.