LINDEN

    GERMAINE SIJSTERMANS

Germaine Sijstermans presenteert samen met haar collega's 3x "Linden" in verschillende sferen. De installatie en het bijbehorende concert stonden eigenlijk op het programma van Cultura Nova dat helaas door de COVID maatregelen niet door kon gaan. Via deze mooie video kun je er toch een beetje bij zijn.

Germaine Sijstermans presenteert samen met haar collega's 3x "Linden" in verschillende sferen.
De installatie en het bijbehorende concert stonden eigenlijk op het programma van Cultura Nova dat helaas door de COVID maatregelen niet door kon gaan. Via deze mooie video kun je er toch een beetje bij zijn.

Linden vraagt niet alleen van de musici om de noten in de partituur te spelen, maar ook om in aanloop naar de uitvoeringen aandachtig te luisteren naar de natuurlijke geluiden in de omgeving van de uitvoeringsplek. De essentie van deze geluiden worden meegenomen in de uitvoering, waarmee zich een collectieve herinnering van persoonlijke ervaringen met de lokale natuur ontvouwt. Linden kan worden omschreven als zogeheten “indeterminate music”: toonmateriaal en aanwijzingen zijn gegeven, maar de muziek ontstaat door de initiatieven en reacties van de musici onderling. Iedere uitvoering toont één van de oneindig vele manieren waarop het stuk kan uitpakken.

Uitvoerders:
Ensemble Möbelgruppe:
    Michiko Ogawa, klarinet
    Rishin Singh, trombone
    Eric Wong, electrische gitaar
Marcus Kaiser, cello

Linden is een coproductie i.s.m. Intro in Situ en Cultura Nova en is gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten.

︎︎︎ Meer Werk 
*HOME *NIEUWS *WERK *MAKERS *RECORDS *EVENTS *ABOUT

︎︎︎ - INTRO IN SITU © 2022 ︎