I'm (not) every woman is een muzikale vertelling over zusterschap (ook voor broeders en andere kameraden) Rachel Rumai Diaz (spoken word) en Lilian Farahani (sopraan) brengen, voortgestuwd door het dynamische spel van Ragazze Quartet, een gesproken en gezongen ode aan de vrouw van wie de stem te weinig gehoord wordt.

We maken een reis van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van safe spaces, naar een ritselende revolutie die aanzwelt door de hele stad.
De nieuwe muziek van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi vertegenwoordigt zowel de westerse als oosterse muziektraditie. Haar werk is verstild en atmosferisch met verschillende klankkleuren en nuances. De sprekende teksten zijn van de hand van Rachel Rumai Diaz.
Muzikale inspiratie, verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’ vormen de inspiratie voor deze muzikale vertelling.

17 december - Ragazze Quartet & Theaterstraat


Meer info & tickets


Vrijdag 17 maart 


MELODICA DUETS

MELODICA DUETS is een reis door de klankwereld van de melodica en een zoektocht naar haar idiomatische toon. De muziek, gecomponeerd door Grzegorz Marciniak, is vormgegeven als een reeks solo's, die asynchroon door twee spelers worden uitgevoerd. Hiermee omarmt ze een belangrijk kenmerk van de melodica: de onstabiele en dagelijkse fluctuatie in stemming. Melodica Duets zal worden uitgevoerd door de componist en Tilen Lebar.

Componist en performer GRZEGORZ MARCINIAK (Szczecin, PL) woont en werkt in Den Haag. Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor compositie, studeerde karnatische muziek aan het Conservatorium in Amsterdam en fagot aan de Muziekacademie in Poznań. Zijn composities, installaties en liedjes werden gepresenteerd in Nederland, België, Duitsland, de Verenigde Staten en Canada. Hij is de oprichter van Omega Impact, een band met Hélène Duret, Jordi Cassagne en Théo Lanau. /notsonorth.com

De Sloveense componist, improvisator en saxofonist TILEN LEBAR (1993) woont en werkt in Den Haag. Zijn klankwereld verraadt een grote kennis van 'extended' technieken op individuele instrumenten, evenals doordachte kleuren, gedetailleerde structuren in klanktincturen, en een grondige kennis van de traditie van hedendaagse westerse kunstmuziek en diverse experimentele velden. Zijn partituren worden uitgegeven door de Society Of Slovene Composers (DSS) en Donemus.

Tickets