COMPASSION COLLIDES

Oliver Verse

   
Daniel van Loenen is componist en multi-instrumentalist. Hij speelde de afgelopen tien jaar trombone en/of toetsen bij o.a. Jett Rebel, Dotan, Wooden Saints en Cast Glass (van de bij Intro begonnen Marc Alberto en Marco Mlynek). Hij was arrangeur van de kopersectie en sectieleider bij Knarsetand en speelt tegenwoordig in de popband Nana Adjoa. Als componist schrijft Daniel al sinds 2014 aan het Darwin Project, een samenwerkingsproject met beeldend kunstenaar Hanneke Wetzer. Daarnaast is Daniel sinds 2017 vaste componist van het Amsterdamse danscollectief MAN || CO.

Oliver Verse is Daniels soloproject: een combinatie van elektronische en organische muziek; met een voorliefde voor toetsen, in het bijzonder synthesizers, maar altijd ondersteund door akoestische instrumenten. Elektronisch en gelaagd, maar toch minimalistisch. Het persoonlijke Compassion Collides, dat door Intro in Situ zal worden geproduceerd, verhaalt vanuit verschillende perspectieven binnen één familie over loslaten na groot verlies.  Met Compassion Collides vertelt Oliver Verse hoe het leven schuurt, trekt, duwt en flirt. Dwars door het donker, op zoek naar de bron.

Het project bestaat uit een album van elf songs verbonden door gedichten en analoge foto’s, een film (live-registratie) en een concert.


*HOME *NIEUWS *WERK *MAKERS *RECORDS *EVENTS *ABOUT

︎︎︎ - INTRO IN SITU © 2022 ︎